https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/brukselka-676-676_1692794058.jpg

Opalane brukselki w dymnej glazurze gochujang

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/brukselka-676-676_1692794058.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Coleslaw z brukselki

  • 300 g brukselki cieniutko poszatkuj, dodaj majonez, sok z cytryny oraz kminek. Wymieszaj i dopraw do smaku solą, cukrem i pieprzem.

Dymna glazura Gochujang

  • Sos Teriyaki, Esencje dymną i cytrusową, pastę gochujang i olej sezamowy dokładnie wymieszaj.

Pieczona brukselka

  • Pozostałą brukselkę przekrój na połówki.
  • Wymieszaj z Rosołem jarzynowym i pieprzem, odstaw na 15 minut.
  • Przełóż na blachę z pergaminem i piecz w temp. 200°C.
  • Po 5 minutach przemieszaj i piecz jeszcze ok. 3 minuty.
  • Po wyjęciu z pieca, wymieszaj z dymną glazurą gochujang.

Podanie

  • Posyp sezamem tostowanym, dymką pokrojoną w cienkie wstążki oraz kiełkami kolendry.
  • Coleslaw z brukselki podaj w osobnej miseczce.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE