https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/losos-katsu-676-676_1692881073.jpg

Łosoś Katsu z pikantnym tajskim dressingiem wasabi

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/losos-katsu-676-676_1692881073.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Łosoś Katsu

  • Filet z łososia przekrój wzdłuż na 4 kawałki, dopraw solą i pieprzem.
  • Panieruj w mące, roztrzepanych jajkach i w panko.
  • Czynność panierowania możesz powtórzyć.
  • Smaż na głębokim tłuszczu do uzyskania ciemnozłotego koloru.
  • Po przekrojeniu łosoś musi być w środku intensywnie różowy.

Tajski pikantny dressing Wasabi Nam Yum

  • Esencję cytrusową, sos rybny, cukier, Rosół z kury i wodę zmiksuj.
  • Dodaj 20 g szalotki, olej sezamowy, 40 g czosnku, kolendrę, wasabi i solidnie wymieszaj.

Majonez Shoyu

  • Majonez, sos sojowy, 5 g czosnku i posiekane liście kafiru dokładnie wymieszaj.

Dekoracja 

  • Pokrój usmażonego łososia na porcje i ułóż na talerzu. Podawaj z tajskim dressingiem wasabi, skrop majonezem shoyu.
  • Ułóż plastry zwiniętego ogórka, pomidorki, plasterki szalotki, posiekaną trawę cytrynową i listki mięty.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE