https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/sola-676-676_1692949743.jpg

Sola gotowana w niskiej temperaturze z risotto z soczewicy

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/sola-676-676_1692949743.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Marynowana sola

  • Filety z soli delikatnie posmaruj Esencją cytrusową, odstaw na 1 godzinę.
  • Cukinie pokrój w cienkie plastry za pomocą mandoliny.
  • Plastry cukinii żółtej i zielonej rozłóż na przemian na folii spożywczej.
  • Na cukinii rozłóż filety soli i delikatnie posyp Marynatą do ryb.

Mus z łososia

  • Łososia zmiksuj z białkami na mus i dopraw.
  • Warstwę musu ułóż na rozłożonych filetach soli, zwiń w wałek.
  • Ciasno zawiń w folię spożywczą.
  • Gotuj na parze w temp. 56°C przez 25 minut.

Tiul z curry

  • Pędzlem rozsmaruj cienką warstwę Pasty curry na macie do pieczenia i posyp glukozą w proszku.
  • Piecz w temp. 180°C przez 2-3 minuty.

Rissoto z soczewicy

  • Na oliwie zeszklij cebulę z czosnkiem, dodaj soczewicę i zasmażaj.
  • Dodaj wino i Esencję rybną, zredukuj o połowę.
  • Podlej niewielką ilością wody i gotuj przez chwilę, dopraw do smaku.

Podanie

  • Roladę z soli i łososia odwiń z folii i wyporcjuj.
  • Porcję soczewicy ułóż na talerzu, następnie roladkę z soli.
  • Posyp jagodami goji lub żurawiny oraz świeżymi ziołami.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE