https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/udon-676-676_1692955845.jpg

Udon z tofu w bulionie Miso z dashi na bazie pasty Marmite

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/udon-676-676_1692955845.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Dashi na bazie pasty Marmite

  • Do wody dodaj cukier, Kombu i paste Marmite, zagotuj. Gotuj na wolnym ogniu 2 godziny.
  • Po wystygnięciu odstaw do lodówki na 24 godziny. Przecedź.

Bulion miso

  • Gotowy bulion zagotuj, dodaj wino ryżowe i pastę miso. Wymieszaj i dopraw Esencją bulionu warzywnego.

Podanie

  • Marchew zblanszuj, pokrój w słupki, rzodkiewkę w cienkie półksiężyce, pak choi w grube kawałki, enoki podziel na małe pęczki.
  • Tofu pokrój na plastry, obsmaż i posyp przyprawą Togarashi.
  • Udon i wszystkie składniki, oprócz tofu, ułóż w misce.
  • Zalej wrzącym bulionem miso, a na wierzch połóż plastry tofu i dymkę.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE