https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/21_1700210219.jpg

Sałatka piklowanej żółtej i zielonej cukinii / sos vinaigrette

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/21_1700210219.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Zalewa do piklowania cebuli

  • Zagotuj 250 ml wody, 250 ml octu i 250 g cukru i odstaw do wystygnięcia.

Sałatka z piklowanej żółtej i zielonej cukini

  • Cukinie i marchew pokrój w cienkie plastry na krajalnicy.
  • Cebulę pokrój w pióra.
  • Pokrojone warzywa zalej przygotowaną zalewą, delikatnie wymieszaj, odstaw na 10 minut i odcedź (pozostaw 150 ml zalewy do sosu).

Sos vinaigrette

  • Zalewę połącz z wodą, Sosem sałatkowym, Primerbą ,75 ml oliwy, 75 ml oleju i musztardami.
  • Sos dopraw do smaku pieprzem.

Podanie

  • Na talerzu ułóż piklowane warzywa, rukolę, mozzarellę i oliwki. Skrop sosem i posyp kiełkami amarantusa.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE