https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/1-2_1700210340.jpg

Sałatka z udkiem z kaczki / marynowana kalarepa / mix sałat z sosem vinaigrette

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/1-2_1700210340.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Udko z kaczki

  • Udka z kaczki wytrybuj, dopraw Delikatem i posiekanym czosnkiem.
  • Piecz w temp. 130°C około 2 godzin i 30 minut.
  • Wystudzone mięso posiekaj, wymieszaj z Sosem Teriyaki.

Marynowana kalarepa

  • Zagotuj 1 litr wody z octem, cukrem i przyprawami, wrzuć kalarepę pokrojoną w cienki paski.
  • Odstaw do wystygnięcia.

Sos vinaigrette

  • Sos sałatkowy ogrodowy wymieszaj z 200 ml wody i olejem, dodaj posiekane chili.

Podanie

  • Sałaty wymieszaj z sosem vinaigrette i pozostałymi składnikami.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE