https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/3_1700210622.jpg

Żurek a'la Ramen

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/3_1700210622.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Żurek

  • W wodzie z liściem laurowym i zielem angielskim ugotuj grzyby.
  • Wywar przecedź i odstaw do wystudzenia.
  • Grzyby pokrój w drobne paski.
  • Do wywaru dodaj Żurek, wymieszaj i zagotuj.
  • Dodaj śmietankę, pastę Tahini i dopraw Esencją dymną, solą i pieprzem.
  • Makaron ugotuj do miękkości.

Jajko Ajitsuke

  • Jajka (rozmiar M) gotuj przez 5,5 minuty i zahartuj w wodzie z lodem.
  • Z sosu Ketjap Manis, oleju sezamowego i 150 ml wody przygotuj zalewę.
  • Włóż obrane jaja i odstaw na około 12 godzin.

Podanie

  • Podawaj z pieczonym boczkiem, olejem szczypiorkowym i szyczypiorkiem

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE