https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/15_1700214474.jpg

Toskański kurczak / kremowy sos / pomidory / oliwki / polenta

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/15_1700214474.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Toskański kurczak

  • Filety pokrój na 10 porcji, zamarynuj w oliwie z tymiankiem, oregano, pieprzem i Delikatem
  • Upiecz w temp. 180°C przez 12 minut.

Kremowy sos

  • Na 50 g masła zeszklij cebulę, wlej 400 ml wody i gotuj na małym ogniu przez 5 minut.
  • Dodaj Sos cytrynowo-maślany i Esencję bulionu, mieszając zagotuj.
  • Następnie dodaj Passatę i śmietankę oraz przekrojone na połowę oliwki.
  • Gotuj na małym ogniu przez kilka minut.
  • Sos odstaw, dodaj szpinak, wymieszaj i dopraw do smaku.

Polenta

  • Zagotuj wodę z Rosołem, wsyp polentę i mieszając gotuj na bardzo małym ogniu około 10 minut.
  • Dodaj 50 g masła, 40 g startego parmezanu i wymieszaj.

Infuzowany olej pietruszkowy

  • Gałązki pietruszki zblanszuj i pokrój, włóż do oleju i podgrzewaj do 70°C przez kilka minut.
  • Zmiksuj i przecedź przez gęste sito.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE