https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/17_1700214596.jpg

Filet z kurczaka faszerowany grzybami / puree z topinamburu / sos pieprzowy / smażona sałata rzymska

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/17_1700214596.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Filet z kurczaka faszerowany grzybami

  •  Na oleju zasmaż cebulę pokrojoną w kostkę, czosnek i grzyby.
  • Wymieszaj z mięsem mielonym, dopraw Primerbą i suszonym tymiankiem.
  • Filet z kurczaka natnij, dopraw Delikatem i włóż farsz.
  • Zawiń w folię spożywczą i gotuj w piecu w temp. 64°C przez około 40 minut.
  • Przed podaniem obsmaż na złoty kolor.

Puree z topinamburu

  • Topinambur ugotuj w osolonej wodzie, wydrąż środek i zmiksuj na gładka masę.
  • Skóry z topinamburu usmaż na głębokim tłuszczu na złoty kolor.

Sos pieprzowy

  • Z wody i Rosołu z kury przygotuj wywar, dodaj śmietankę i zasmażkę.
  • Zagotuj, dodaj pieprz zielony i czerwony. 

Smażona sałata rzymska

  • Sałatę przekrój na pół i obsmaż na oleju, dopraw Aroma Mix maślano-ziołowym.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE