https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/13_1700214716.jpg

Rolada z kaczki w sosie pieczeniowym / kluski śląskie / czerwona kapusta z malinami

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/13_1700214716.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Rolada z kaczki w sosie pieczeniowym

  • Farsz: mięso mielone wymieszaj z posiekanymi śliwkami, dopraw solą i pieprzem.
  • Kaczkę wytrybuj (na połowie skóry pozostaw filet i udko), mięso (na skórze) rozbij i dopraw Delikatem.
  • Farsz ułóż na kaczce, uformuj roladę, zawiń w folię spożywczą i gotuj na parze w temp. 69°C przez 12 godzin.
  • Roladę wystudź, przed podaniem obsmaż.
  • Kości z kaczki włóż do pieca nagrzanego do 220°C mocno zrumień, przełóż do garnka, zalej wodą i gotuj około 30 minut.
  • Przecedź, zredukuj do pojemności 1 l, dodaj Sos pieczeniowy, wymieszaj i dodaj rozmaryn, zagotuj.

Kluski śląskie

  • Do wody o temp. 85°C dodaj sól i puree ziemniaczane, wymieszaj.
  • Do ciepłego puree dodaj rozpuszczone masło, jajko, skrobię ziemniaczaną i dobrze wymieszaj.
  • Uformuj kluski i ugotuj.
  • Boczek pokrój w drobną kostkę i smaż do chrupkości.
  • Panko upraż na patelni do zarumienienia i wymieszaj z boczkiem.
  • Kluski przed podaniem posyp panko.

Czerwona kapusta z malinami

  • Maliny zmiksuj z cukrem.
  • Czerwoną kapustę pokrój i gotuj w piecu w temp. 85°C do miękkości.
  • Ugotowaną kapustę posmaruj octem jabłkowym, dopraw solą i pieprzem, przed podaniem polej sosem malinowym.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE