https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/8_1700214926.jpg

BAO szarpana wieprzowina / śliwkowy relish / marchew

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/8_1700214926.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Szarpana wieprzowina

  • Składniki marynaty (olej, marynatę, pastę gochujang, cebulę, czosnek, imbir, 100 ml soku pomarańczowego, sos Ketjap Manis (wymieszaj, włóż do niej mięso i odstaw na kilka godzin.
  • Łopatkę przełóż na blachę G/N, zakryj szczelnie i piecz w temp. 135°C, aż mięso będzie się rozpadało.
  • Następnie poszarp je i wymieszaj z powstałym sosem.

Śliwkowy relish

  • Na oleju zasmaż cebulę i śliwki z cukrem, dodaj wino, liść laurowy, ziele angielskie i pieprz cayenne, tymianek, kardamon, cynamon i duś do odparowania.
  • Na koniec dodaj ocet balsamicznyi wystudź.

Marchew

  • Marchew pokrój w długie paski juelienne, wymieszaj z pozostałym sokiem pomarańczowym, octem ryżowym, sosem sojowym, olejem i Esencją.

Podanie

  • Majonez wymieszaj z Sosem Pang Gang.
  • Do bułeczek Bao włóż obsmażone liście pak choy, szarpaną wieprzowinę, relish śliwkowy, marchew, sos i posyp sezamem.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE