https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/16_1700215241.jpg

Rolowany boczek / sos z żurawiną / pieczone ziemniaki z dynią

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/16_1700215241.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Rolowany boczek

  • Boczek lekko rozbij, włóż do 4 l wody z solą i cukrem.
  • Odstaw na 24 godziny.
  • Wyjmij z solanki i dopraw Marynatą do wieprzowiny.

Nadzienie

  • Cebulę (120g) pokrój w kostkę i zeszklij z czosnkiem, dodaj pokrojoną paprykę, zasmaż i wystudź.
  • Połącz ze zmielonym mięsem, serem, chorizo i posiekaną zieloną pietruszką.
  • Nadzienie dopraw do smaku, rozłóż na boczku i zwiń w roladę.
  • Zwiąż sznurkiem i ciasno zawiń w folię spożywczą.
  • Roladę wstaw do pieca na parowanie w temp. 69°C na 12 godzin.

Glazura

  • Zimną roladę posmaruj glazurą z Sosu Ketjap Manis i BBQ.
  • Wstaw do nagrzanego pieca w temp. 230°C na 10 minut.
  • Po 5 minutach ponownie posmaruj glazurą.

Sos z żurawiną

  • Sos Demi Glace połącz z 1 litrem ciepłej wody, winem i rozmarynem.
  • Gotuj do zredukowania o połowę objętości.

Pieczone ziemniaki z dynią

  • Ziemniaki przekrój na połówki, wymieszaj z Delikatem i częścią oleju. Piecz do miękkości.
  • Dynię pokrój w dużą kostkę, wymieszaj z 200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki, czosnkiem w łupinie i pozostałym olejem.
  • Piecz w temp. 200°C przez 10 minut.
  • Pieczone ziemniaki wymieszaj z dynią.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE