https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/2_1700215688.jpg

Wołowina Teriyaki zielone warzywa / pszenny makaron

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/2_1700215688.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Marynata

  • Połącz składniki marynaty (ocet jabłkowy, sos Ketjap Manis i 50 g mąki ziemniaczanej), dodaj cienkie plasterki wołowiny i wymieszaj. Odstaw na godzinę.

Wołowina

  • Zagotuj 3 litry wody zagotuj z Rosołem wołowym i 40 g skrobi ziemniaczanej.
  • Na gotujący się wywar wrzuć wołowinę, wymieszaj i natychmiast wyjmij.

Warzywa, makaron i dodatki

  • Makaron Asian Noodles ugotuj.
  • Na oleju zasmaż cebulę, czosnek i imbir. Dodaj fasolkę, pozostałe warzywa oraz olej sezamowy.
  • Wlej Sos Teriyaki, wodę, gotuj przez kilka minut i zagęść 15 g skrobi ziemniaczanej.
  • Włóż wołowinę, gorący makaron, wymieszaj i dopraw.
  • Podawaj z kolendrą i orzeszkami tostowanymi.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE