https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/11_1700216354.jpg

Śledź dynia / cukinia / seler naciowy / pomidory

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/11_1700216354.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Śledź

  • Ze śledzia usuń 2/3 kręgosłupa.
  • Składniki solanki wymieszaj, włóż rybę i odstaw na godzinę.
  • Dopraw Delikatem do ryb.

Tempura

  • Mąkę ziemniaczaną, pszenną, jaja, 200 ml lodowatej wody i kostki lodu wymieszaj, zanurz w niej śledzie i usmaż na fryturze.

Warzywa

  • Dynię wymieszaj z częścią oleju i piecz w temp. 160°C przez 10 minut.
  • Cebulę zeszklij z czosnkiem, dodaj seler naciowy, cukinię i marchew.
  • Całość krótko zasmażaj, dopraw Rosołem jarzynowym.
  • Dodaj jarmuż, Campagna Rustica, gotuj przez chwilę i dopraw do smaku.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE