https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/19_1700216539.jpg

Dynia piżmowa dziki ryż / sos z pieczonego czosnku

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/19_1700216539.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Dynia

  • Dynię ze skórą przekrój na pół, usuń pestki i natnij wewnętrzną część w kratkę. Połówki dyni posmaruj przygotowaną marynatą z Delikatu, oliwy, soku, tymianku, czosnku, Sosu Sunshine Chili i kminu.
  • Piecz w piecu razem z czosnkiem w łupinie w temp.180°C około 40 minut.

Dziki ryż

  • Ryż ugotuj w osolonej wodzie. Na oleju zeszklij cebulę dodaj wino, żurawinę, orzechy, odparuj i połącz z ryżem.
  • Dopraw Przyprawą Szefa Kuchni, tymiankiem, solą i pieprzem do smaku.
  • Ryż włóż do dyni i zapiecz.

Sos z pieczonego czosnku

  • Upieczony czosnek przekrój na pół, wyciśnij miąższ i zmiksuj.
  • Połącz z Majonezem i dopraw do smaku.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE