https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/20_1700216680.jpg

Rurka z kremem cytrusowym / mus pistacjowy

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/20_1700216680.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Ciasto

  • Ciasto pokrój na prostokąty i owiń nim metalowe formy do rurek. Smaż na głębokim tłuszczu w temp. 190°C do zarumienienia.

Krem

  • Auszpik rozpuść w ciepłej wodzie.
  • 500 ml śmietanki ubij z 30 g cukru pudru, dodaj Auszpik, Esencję cytrusową i 250 g mascarpone.
  • Przełóż do rękawa cukierniczego.
  • Krem wyszprycuj do zimnych rurek z ciasta francuskiego.

Mus pistacjowy

  • 500 ml śmietanki ubij z pozostałym cukrem pudrem, mascarpone i pastą pistacjową.

Podanie

  • Deser podawaj z owocami i pokruszonymi pistacjami.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE