https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/18_1700216793.jpg

Dekonstrukacja Mille Feuille Panna Cotta / mascarpone / sos malinowy

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/18_1700216793.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Ciasto

  • Ciasto przekrój na cztery części, ułóż pomiędzy dwoma pergaminami. Przykryj drugą blachą, piecz w temp. 210°C przez 10 minut. Połam na dowolne kawałki.

Krem

  • Do gotującego mleka wsyp Panna Cottę, wymieszaj, odstaw. Następnie wlej 250 ml śmietanki, wymieszaj i ponownie odstaw do wystygnięcia.
  • Zastygniętą Panna Cottę wymieszaj rózgą. Pozostałą śmietankę ubij z mascarpone. Ubijając partiami dodawaj zimną Panna Cottę.

Sos malinowy

  • Maliny (300g) zmiksuj z cukrem pudrem i przetrzyj przez sito.

Podanie

  • Pokruszone kawałki ciasta przełóż przygotowanym kremem, podawaj z owocami, sosem malinowym i miętą.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE