https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/1-1_1710846831.jpg

Krem kurkowy/ wędzona śmietana/ olej rydzowy/ puree w panko/ boczniak

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/1-1_1710846831.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Krem kurkowy

  • Warzywa i pieczarki pokrój drobno, podsmaż, podlej winem i zredukuj.
  • Podlej wodą i dopraw Esencją.
  • Gdy warzywa będą miękkie, dodaj Zupę krem z kurek oraz śmietankę 30%.
  • Całość zagotuj, a następnie zmiksuj na gładki krem.

Wędzona śmietana

  • Kwaśną śmietanę wymieszaj z Esencją dymną.
  • Opcjonalnie możesz zagotować śmietanę z agarem (1g agaru na 100g śmietany i zamrozić w pożądanej formie).

Puree w panko

  • Ziemniaki ugotuj i przetrzyj na gładkie puree. Uformuj kulki, opanieruj i usmaż na głębokim tłuszczu.

Boczniaki

  • Boczniaki pokrój na walce i podsmaż na maśle klarowanym. Dodaj Primerbę grzybową i podlej winem. Zredukuj i dopraw do smaku.

Podanie

  • Krem kurkowy podawaj z kwaśną śmietaną, krokiecikami ziemniaczanymi w panko, kwaśną śmietaną, boczniakiem i olejem rydzowym.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE