https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/16_1710848029.jpg

Orientalny krem z kalafiora/ oliwa z konfitowanymi grzybami

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/16_1710848029.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Oliwa z konfitowanymi grzybami

  • Grzyby namocz w wodzie.
  • Odcedź, ale wodę zostaw do ugotowania zupy. Pokrój w drobną kostkę.
  • Do oliwy dodaj grzyby i czosnek.
  • Konfituj na małym ogniu przez 30 minut. Pod koniec dodaj pokrojoną kolendrę.

Orientalny krem z kalafiora

  • Na maśle podsmaż pokrojone cebulę, czosnek, imbir, ziemniaki i różyczki kalafiora.
  • Zalej wodą od moczenia grzybów, dodaj Bulion grzybowy, pieprz i Sos Ketjap Manis.
  • Gotuj do miękkości, zabiel śmietanką i zmiksuj na gładki krem.

Podanie

  • Orientalny krem z kalafiora podawaj z oliwą z konfitowanymi grzybami i groszkiem ptysiowym.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE