https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/2_1710848880.jpg

Zupa szczawiowa/ puree ziemniaczane / jajko / boczek

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/2_1710848880.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Zupa szczawiowa

  • Na 50 g masła podsmaż pokrojone cebulę, seler, pietruszkę i por.
  • Zalej wodą, dodaj Rosół, przyprawy i gotuj do miękkości.
  • Dodaj szczaw, wlej śmietankę i zagotuj.
  • Zupę zmiksuj, dodając liście szpinaku.

Puree ziemniaczane

  • Do wody o temp. 80°C dodaj 30 gmasła, wsyp Puree, wymieszaj i odstaw.

Podanie

  • Zupę podawaj z puree, jajkiem sadzonym i chipsem z boczku.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE