https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/5_1710856476.jpg

Łosoś/ rolada ze szparagów i pora / puree z marchewki / sos maslany / kasza sorgo

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/5_1710856476.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Łosoś, marynata

  • Rybę podziel na porcje.
  • Składniki marynaty wymieszaj, zamarynuj łososia i odstaw na 2-3 godziny.
  • Obsmaż, przełóż do pieca i piecz w temp. 175°C przez 8-10 minut.

Rolada ze szparagów i pora

  • Szparagi oczyść, obetnij główki i zblanszuj.
  • Pora skrop częścią oliwy, dopraw solą i piecz w temp. 190°C przez 20 minut.
  • Z pieczonego pora usuń pierwsze liście.
  • Szparagi i pora posyp Sosem sałatkowym. Skrop pozostałą częścią oliwy.
  • Liście Nori delikatnie zwilż wodą i owiń nimi szparagi i pora.
  • Pora i 10 szt. szparagów zawiń w arkusz wodorostów, a następnie w folię spożywczą, tworząc roladkę.
  • Odstaw na kilka godzin do lodówki.

Puree z marchewki

  • Marchew pokrój w dowolny sposób, podsmaż na części masła z imbirem, podlej wodą, dodaj Przyprawę warzywną i duś do miękkości.
  • Zmiksuj, dodając pozostałą część masła.

Sos maślany

  • Na maśle podsmaż cebulę. Dodaj wino, wodę, Sos cytrynowo-maślany i gotuj przez chwilę.
  • Wlej śmietankę i dopraw Primerbą.

Kasza Sorgo

  • Kaszę namocz przez 12 godzin i ugotuj.

TIP

  • 20 g kaszy sorgo zalej olejem, odstaw na kilka godzin i przygotuj popcorn. Posyp nim danie.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE