https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/7_1710856772.jpg

Mus z pstrąga / sos z malosolnego ogórka / szyjki rakowe

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/7_1710856772.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Mus z pstrąga

  • Z pstrąga usuń kręgosłup, oddziel mięso od skóry, skórę ułóż na folii spożywczej.
  • Mięso zmiksuj ze śmietanką, żółtkami, Primerbą, Esencją bulionu rybnego (10 ml) i solą.
  • Zmiksowaną rybę połącz z brunoise i posiekaną pietruszką.
  • Mus przełóż na skórę ryby i zwiń.
  • Gotuj przez 15 minut w piecu konwekcyjno-parowym.

Ciasto

  • Masło utrzyj z jajkiem, śmietaną, solą (10 g) i cukrem, na koniec dodaj mąkę.
  •  Wyrabiaj przez chwilę.
  • Ciasto podziel na 2 części, każdą rozwałkuj i włóż do prostokątnej formy.
  • Piecz przez 15 minut w temp. 180°C.

Farsz

  • Cebulę zeszklij, pozostałe warzywa zblanszuj.
  • Ser zetrzyj, śmietankę wymieszaj z Aroma Mix i 4 jajkami.
  • Do upieczonej tarty włóż cebulę, pokrojone warzywa, ser i wlej śmietankę.
  • Piecz przez 15 - 20 minut w temp. 170°C.

Sos z małosolnego ogórka

  • Na maśle (30g) zeszklij szalotkę z czosnkiem i ogórkiem małosolnym.
  • Dodaj śmietankę (400 ml), Esencję bulionu (10 ml) i sól (5g). Gotuj na małym ogniu.
  • Sos zagęść Zasmażką jasną i gotuj przez chwilę.

Podanie

  • Pstrąga i tartę pokrój, ułóż na talerzu. Podawaj z przygotowanym sosem.
  • Udekoruj szyjkami rakowymi i ziołami.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE