https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/19-1_1710858287.jpg

Bowl / Polędwiczka wieprzowa / piklowana kalarepa

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/19-1_1710858287.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Polędwiczka wieprzowa

  • Polędwiczkę oczyść i pokrój na 40 kawałków. Obtocz w skrobi kukurydzianej i usmaż na fryturze.

Glazura

  • Do 200 ml wody dodaj syrop klonowy, Sos Ketjap Manis, Sos Teriyaki, sos rybny, czosnek, imbir i ocet ryżowy. Gotuj przez kilkanaście minut na małym ogniu. Zagęść Zasmażką.

Dodatki

  • Kalarepę pokrój w bardzo cienkie plastry, dodaj ocet i 40 g cukiru. Odstaw na 20 minut.
  • Marchew zblanszuj i zahartuj w lodowatej wodzie.
  • Makaron ugotuj.

Sos

  • Sos sałatkowy, Esencję, 250 ml wody, czosnek, szczypiorek, pietruszkę i 30 g cukru zmiksuj na gładką masę.
  • Całość przelej do miski, dodaj olej i musztardę, wymieszaj.
  • Dopraw solą i pieprzem.

Podanie

  • Na makaronie ułóż polędwiczkę i warzywa. Polej sosem i posyp orzeszkami.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE