https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/8_1710924105.jpg

Kurczak w koreańskiej glazurze/ zielony ogórek / biała rzodkiew

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/8_1710924105.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Kurczak, marynata

  • Kurczaka pokrój w duże kawałki, przypraw Delikatem i odstaw na 2 godziny.
  • Do maślanki dodaj kurczaka i czosnek, wymieszaj, odstaw na kilka godzin.

Chrupiąca panierka

  • Mąkę połącz z solą, pieprzem, papryką, proszkiem do pieczenia, płatkami chili i tymiankiem., .

Glazura

  • Do 350 ml wody dodaj pastę gochujang, Sos Ketjap Manis, cukier, sos sojowy, czosnek, imbir oraz olej i olej sezamowy.
  • Glazurę gotuj kilkanaście minut na małym ogniu i zagęść zawiesiną przygotowaną z 50 ml wody i skrobi kukurydzianej. Zagotuj i przecedź
  • Kawałki kurczaka wyjmij z maślanki, obtocz w suchej panierce i usma na głębokim tłuszczu.
  • Usmażonego kurczaka obtocz w glazurze, posyp sezamem i kolendrą

Sałatka

  • Długie paski ogórka, rzodkwi i pokrojony szczypior wymieszaj z Sosem Sunshine Chili i posyp orzeszkami.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE