https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/21_1710926476.jpg

Kurczak/ kurki/ kasza bulgur/ kalafior

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/21_1710926476.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Kurczak, marynata

  • Marynatę, olej, 10 g tymianku i skórkę z cytryny wymieszaj, zamarynuj kurczaka i odstaw na 2-3 godziny.
  • Obsmaż, przełóż do pieca i piecz w temp. 175°C przez 12-15 minut.

Kurki

  • Na 50 g masła podsmaż cebulę, 150 g kurek, wlej wino i odparuj. Zalej wodą, dodaj Zupę krem z kurek i gotuj przez kilka minut.
  • Dodaj przyprawy i wlej śmietankę.

Kasza bulgur

  • Kaszę bulgur ugotuj w wodzie z Rosołem.
  • Soczewicę ugotuj w niewielkiej ilości osolonej wody.
  • Wymieszaj kaszę z soczewicą, oliwą i natką pietruszki.

Kalafior

  • Kalafiora pokrój na krajalnicy w plasterki o grubości 0,5 cm.
  • Usmaż na 100 g masła na złoty kolor i dopraw solą.

Dodatki

  • Marchewki zblanszuj. Szalotkę przekrój na pół.
  • Na 60 g masła podsmaż marchewki, szalotkę i pozostałe kurki. Dopraw do smaku sola i pieprzem.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE