https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/6_1710927567.jpg

Polędwiczka wieprzowa / sos boczniakowo-grzybowy / ziemniaki gratin / salatka z buraków

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/6_1710927567.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Polędwiczka wieprzowa

  • Olej, Marynatę i Bulion grzybowy wymieszaj i zamarynuj oczyszczoną polędwiczkę.
  • Odstaw na 3 godziny, a następnie obsmaż i piecz w 175°C ok. 15 minut.

Sos boczniakowo-grzybowy

  • Na maśle podsmaż cebulę i boczniaki. Wlej wino i odparuj, a następnie dodaj wodę, pastę truflową i Sos grzybowy. Wymieszaj i gotuj przez kilka minut.
  • Sos zabiel 100 ml śmietanki.

Ziemniaki gratin

  • Ziemniaki natnij.
  • 600 ml śmietanki zmiksuj z Przyprawą warzywną, pieprzem, tymiankiem i zalej nią ziemniaki.
  • Przykryj folią aluminiową i piecz w 180°C ok. 1 godziny.
  • Pod koniec pieczenia posyp parmezanem i zapiecz.

Sałatka z buraków

  • Pokrojone buraki, cebulę, ogórek wymieszaj z oliwą, musztardą, Primerbą i dopraw do smaku.

Podanie

  • Wszystkie elementy ułóż na sałatach, posyp prażonymi orzechami, pokruszonym serem feta i udekoruj kiełkami.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE