https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/17_1710933363.jpg

Sznycel wieprzowy / sos holenderski / szparagi / jajko

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/17_1710933363.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Sznycel wieprzowy

  • Oczyszczone polędwiczki cienko rozbij, przypraw Delikatem, oprósz mąką, opanieruj w jajku i bułce.
  • Smaż na złoty kolor na oleju, pod koniec dodaj masło.

Sos holenderski

  • Sos holenderski połącz z zimną wodą, zagotuj, mieszając i dodaj 100 g masła.
  • Przykryj folią spożywczą, dzięki czemu nie powstanie kożuch.
  • Szparagi ugotuj w osolonej wodzie z odrobiną cukru.
  • Ziemianki ugotuj, a następnie delikatnie podsmaż na rozgrzanym tłuszczu i przypraw Delikatem.
  • Usmaż jajka sadzone.

Podanie

  • Sznycel wieprzowy podawaj ze szparagami, młodymi ziemniakami, jajkiem sadzonym i sosem holenderskim.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE