https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/1_1710934598.jpg

Schab z kruszonką / kolorowe puree / demi-glace

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/1_1710934598.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Schab, marynata

  • Schab z kością podziel na porcje.
  • Składniki marynaty wymieszaj, zamarynuj mięso i odstaw na 2-3 godziny.
  • Obsmaż, przełóż do pieca i piecz w temp. 175°C przez 8-10 minut.

Kruszonka

  • Panko zmiksuj z pietruszką i parmezanem.
  • Gotowe porcje schabu posyp kruszonką.

Puree z buraków

  • Buraki zmiksuj z masłem i tymiankiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Puree z dyni

  • Dynie pokrój, podsmaż na 50 ml oleju, zalej mlekiem kokosowym, dodaj rosół jarzynowy, pieprz i gotuj do miękkości.
  • Zmiksuj z 40 g masła.

Puree z kalafiora

  • Kalafior podziel na różyczki, zalej mlekiem, dodaj wanilię, sól, pieprz i gotuj do miękkości.
  • Wyjmij wanilię i resztę zmiksuj z 50 g masła.

Demi-glace

  • Czosnek (2 główki) upiecz w piecu w temp. 180°C.
  • Sos pieczeniowy połącz z ciepłą wodą i gotuj przez chwilę.
  • Dodaj wyciśnięty czosnek, sos ostrygowy, brandy i zmiksuj.

Ziemniaki

  • Ziemniaki skrop 50 ml oleju, wymieszaj z solą i piecz w temp. 180°C. Pod koniec posyp Delikatem i dodaj plasterki czosnku.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE