https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/1_1710934598.jpg

Schab z kruszonką / kolorowe puree / demi-glace

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 83,15
Koszt jednej porcji*: 8.32
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

0.00 zł
Food Cost: ...
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/1_1710934598.jpg

Składniki

Nazwa Cena (zł) Ilość %FC składnika Wartość
Sól / kg kg 0.01% 0,01 zł
Woda / l l 0.00% 0,00 zł
Czosnek (plasterki) / kg kg 0.48% 0,40 zł
Pieprz czarny / kg kg 0.32% 0,27 zł
Miód / kg kg 1.20% 1,00 zł
Rosół jarzynowy Knorr Professional 1 kg / kg kg 0.73% 0,61 zł
Czosnek / kg kg 0.48% 0,40 zł
Olej / l l 0.94% 0,78 zł
Ser Parmezan / kg kg 1.70% 1,41 zł
Dynia / kg kg 1.50% 1,25 zł
Kalafior / kg kg 4.81% 4,00 zł
Natka pietruszki / kg kg 2.41% 2,00 zł
Mleko / l l 0.42% 0,35 zł
Sos pieczeniowy Knorr 1,4kg / kg kg 6.16% 5,12 zł
Masło / kg kg 4.71% 3,92 zł
Tymianek świeży / kg kg 0.36% 0,30 zł
Delikat Przyprawa do mięs Knorr 0,6kg / kg kg 1.00% 0,83 zł
Musztarda Dijon / kg kg 1.59% 1,32 zł
Panko / kg kg 1.12% 0,93 zł
Delikat Przyprawa do grilla Knorr 0,5kg / kg kg 2.97% 2,47 zł
Czosnek świeży / kg kg 1.44% 1,20 zł
Schab / kg kg 42.33% 35,20 zł
Burak pieczony / kg kg 2.77% 2,30 zł
Laska wanili / kg kg 3.61% 3,00 zł
Mleczko kokosowe / l l 1.68% 1,40 zł
Ziemniaki w łupinie / kg kg 5.41% 4,50 zł
Rozmaryn świeży / kg kg 0.60% 0,50 zł
Słodki sos sojowy - Ketjap Manis Knorr 1L / l l 3.38% 2,81 zł
Brandy / l l 4.81% 4,00 zł
Sos ostrygowy / kg kg 1.05% 0,87 zł
/
kg*
* Ilość podawana jest dla 10 porcji dania
Łączny koszt składników: 83,15
Koszt jednej porcji*: 8.32
Suma składników jednej porcji: 634,10 g

Przygotowanie

1Schab, marynata

  • Schab z kością podziel na porcje.
  • Składniki marynaty wymieszaj, zamarynuj mięso i odstaw na 2-3 godziny.
  • Obsmaż, przełóż do pieca i piecz w temp. 175°C przez 8-10 minut.

2Kruszonka

  • Panko zmiksuj z pietruszką i parmezanem.
  • Gotowe porcje schabu posyp kruszonką.

3Puree z buraków

  • Buraki zmiksuj z masłem i tymiankiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

4Puree z dyni

  • Dynie pokrój, podsmaż na 50 ml oleju, zalej mlekiem kokosowym, dodaj rosół jarzynowy, pieprz i gotuj do miękkości.
  • Zmiksuj z 40 g masła.

5Puree z kalafiora

  • Kalafior podziel na różyczki, zalej mlekiem, dodaj wanilię, sól, pieprz i gotuj do miękkości.
  • Wyjmij wanilię i resztę zmiksuj z 50 g masła.

6Demi-glace

  • Czosnek (2 główki) upiecz w piecu w temp. 180°C.
  • Sos pieczeniowy połącz z ciepłą wodą i gotuj przez chwilę.
  • Dodaj wyciśnięty czosnek, sos ostrygowy, brandy i zmiksuj.

7Ziemniaki

  • Ziemniaki skrop 50 ml oleju, wymieszaj z solą i piecz w temp. 180°C. Pod koniec posyp Delikatem i dodaj plasterki czosnku.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE