https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/5_1718096671.jpg

Spaetzle po góralsku

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/5_1718096671.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Spaetzle

  • Spaetzle gotuj w osolonej wodzie przez 14 minut i odsącz.
  • Słoninę smaż na średnim ogniu, dodaj boczek i smaż przez kilka minut.
  • Dodaj cebulę i czosnek, ponownie smaż.
  • Dodaj ugotowane Spaetzle i szczypior, wymieszaj i dopraw.

Podanie:

  • Nałóż gorące spaetzle na talerz, posyp kawałkami bryndzy, szczypiorem i ułóż plaster grillowanego boczku.
  • Spaetzle można wykorzystać jako dodatek do zup, gulaszy, ragout, innych dań mięsnych, sałatek lub dań roślinnych.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE