https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/6_1718106261.jpg

Policzki wieprzowe/ wędzona śliwka/ spaetzle

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/6_1718106261.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Policzki wieprzowe

  • Policzki oczyść, wymieszaj z Delikatem i majonezem, odstaw na 2 godziny.
  • Obsmaż na patelni i przełóż na głęboką blachę G/N.
  • Przesmaż cebulę z czosnkiem, wlej wino i porto, krótko redukuj.
  • Następnie wlej wodę, wsyp Sos pieczeniowy i śliwki. Całość wymieszaj, zagotuj i wlej do policzków.
  • Gotuj pod przykryciem w piecu konwekcyjnym w temp. 135°C do miękkości przez około 2 godziny.
  • Policzki wyjmij, sos przecedź, częściowo zredukuj i zagęść ciemną zasmażką.

Julienne ze świeżego ogórka

  • Ogórka pokrój w długie julienne, wrzuć na rozgrzane masło, dodaj Esencje cytrusową, zdejmij z palnika i wymieszaj. Dopraw solą i cukrem.

Spaetzle

  • Spaetzle ugotuj w osolonej wodzie, odsącz i wymieszaj ze szczypiorem.

Podanie

  • Na porcji szpecli ułóż policzki, następnie julienne z ogórka.
  • Sos wymieszaj z olejem pietruszkowym i polej policzki.
  • Dekoruj w dowolny sposób.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE