https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/14_1725526388.png

Krokiety z ogonów wołowych/ majonez z anchois/ sos demi-glace

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/14_1725526388.png

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Krokiety

  • Ogony wołowe ugotuj do miękkości w wywarze z liściem laurowym, zielem angielskim i Sosem Demi-Glace.
  • Następnie oddziel mięso od kości, posiekaj i dopraw do smaku. Panieruj w mące, roztrzepanym jajku i panierce panko. Smaż na głębokim tłuszczu do zarumienienia.

Majonez z anchois

  • Majonez zblenduj na gładką masę z anchois.
  • Dopraw startym czosnkiem i pieprzem.

Sos demi-glace

  • Na oleju zasmaż szalotkę. Następnie podlej czerwonym winem i odparuj.
  • Dolej wywar i zagęść Zasmażką.
  • Dodaj masło i dopraw do smaku.

Wskazówki

  • Mięso gotowane lub pieczone w wywarze z dodatkiem Demi-Glace Knorr nabiera bogatego, mięsnego aromatu. Bez jego użycia, wywar trzeba by długo redukować dla uzyskania podobnego efektu.
  • Z kolei dzięki Zasmażce Knorr Professional uzyskuję jednolitą, stabilną konsystencję sosu od samego momentu przygotowania, aż do zaserwowania. Sprawdzi się również w bemarze.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE