https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/pjpg_1725544100.jpg

Sałatka z rostbefem/ grillowana cukinia/ sos jalapeno/ pikantny majonez

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/pjpg_1725544100.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Rostbef

  • Steki dopraw Delikatem i odstaw na godzinę.
  • Smaż po 3 min z każdej strony z dodatkiem klarowanego masła.
  • Następnie zlej tłuszcz i wlej Sos Teriyaki.
  • Karmelizuj z dwóch stron. Przed podaniem pokrój.

Grillowana cukinia

  • Cukinię grilluj z dwóch stron. Dodaj Primerbę i wymieszaj.

Cebula piklowana

  • Pokrojoną cebulę wymieszaj z 20 g soli, 30 g cukru i 40 ml octu. Odstaw na 0,5 godz.

Sos jalapeño

  • Sos ogrodowy wymieszaj z sokiem z pomarańczy. Po kilku minutach dodaj pozostałe składniki (sok z limonki, oliwę, olej, jalapenio, szczypiorek, 20 g cukru, pieprz) i wymieszaj. Dopraw do smaku.

Pikantny majonez

  • Do Majonezu dodaj Esencję cytrusową, wasabi, Sriracha, sos rybny, 10 g cukru i kolendrę. Wymieszaj.

Podanie

  • Wszystkie składniki rozłóż na talerzu.

Wskazówki

  • Sos przygotowany na bazie Majonezu do dekoracji Hellmann’s zachowuje swoją idealną konsystencję nawet po zetknięciu z gorącymi daniami, dlatego można podawać go na jednym talerzu z gorącym stekiem.
  • Dodając Primerbę Knorr Professional do już zgrillowanej cukinii nadałem jej wyśmienitego śródziemnomorskiego smaku.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE