https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/4_1725604980.jpg

Schab z musem drobiowym/ puree ziemniaczano-kasztanowe/ galaretka pomidorowa/ sos berneński/ kurki/ bób/

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/4_1725604980.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Schab z musem drobiowym

  • Filet z kurczaka zmiksuj ze śmietanką i białkiem na gładki mus. Dodaj sól, pieprz, posiekany szpinak i Suszone pomidory.
  • Schab oczyść, przekrój wzdłuż na pół i obtocz w Marynacie do wieprzowiny. Posyp transglutaminazą. Następnie wyszprycuj mus drobiowy i zroluj w folii spożywczej.
  • Gotuj sous-vide w temp. 63°C przez minimum 40 min. 

Purée ziemniaczano-kasztanowe

  • Ziemniaki obierz, ugotuj i przetrzyj na purée z dodatkiem masła.
  • Dodaj kasztany.

Galaretka pomidorowa

  • Tomato Pronto wymieszaj z Primerbą i cukrem.
  • Zagotuj z dodatkiem agaru i wyszprycuj do foremek.

Sos berneński

  • Ocet zagotuj z winem, szalotką i połową estragonu. Zredukuj do 1/5 objętości i przecedź.
  • Żółtka ubij na kąpieli wodnej, dodając małym strumieniem roztopione masło. Następnie połącz z redukcją octu z winem, solą, pieprzem i drugą częścią estragonu.

Kurki/ bób

  • Kurki i bób zblanszuj. Podsmaż na 100 g masła.

Wskazówki

  • Tomato Pronto Knorr Professional sprawdza się zarówno w aplikacji na ciepło, jak i na zimno, np. w takiej wytrawnej galaretce.
  • Wystarczy niewielka ilość Primerby Knorr Professional, aby nadać daniu odpowiednio intensywny smak świeżych ziół, niezależnie od pory roku.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE