https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/13_1725619967.jpg

Mus czekoladowy/ żel buraczano-bazyliowy/ kruszonka orzechowo-karmelowa

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/13_1725619967.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Mus czekoladowy

  • Do miksera wlej mleko i śmietanę. Mieszaj na niskich obrotach, stopniowo wsypując Mus, do uzyskania spienionej konsystencji.
  • Napełnij silikonowe foremki i włóż do zamrażarki.

Żel buraczano-bazyliowy

  • Sok z buraków zblenduj z bazylią i wlej do garnka. Dodaj syrop cukrowy i agar.
  • Wymieszaj. Gotuj przez 2 min na małym ogniu.
  • Następnie przelej do silikonowych form i wstaw do lodówki.

Kruszonka orzechowo-karmelowa

  • Cukier podgrzewaj na małym ogniu do uzyskania jasnobrązowego koloru.
  • Zdejmij z ognia i dodaj orzechy. Wymieszaj i wylej na papier pergaminowy.
  • Pozostaw do wystygnięcia i posiekaj na większe kawałki.

Puder z buraków

  • Chipsy z burakwów i żurawinę liofilizowaną dokładnie zblenduj.

Dekoracja

  • Białko jaja i roztopione masło wymieszaj ze sobą i pozostaw na 10-15 min.
  • Dodaj 50 g cukru, mąkę, sól i dobrze wszystko wymieszaj.
  • Przełóż do foremek i piecz 5-6 min w piecu nagrzanym do 190°C. Po upieczeniu dekorację od razu wyjmij z foremek i pozostaw na płaskiej powierzchni do wystygnięcia.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE