https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/11_1725621243.jpg

Marynowany filet z łupacza/ jabłka/ majonez wasabi/ chips ze skóry rybnej

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/11_1725621243.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Łupacz - marynata

  • Rybę oskóruj i dokładnie oczyść.
  • Jabłka obierz i wyciśnij z nich sok.
  • Obierki pozostaw na później.
  • 350 ml soku jabłkowego wymieszaj z Sosem sałatkowym i przełóż wraz z filetami do G/N. Marynuj przez noc.

Chipsy ze skóry rybnej

  • Oczyszczoną skórę pokrój w kawałki i przełóż do G/N.
  • Posyp solą i wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 205°C na 15 min.

Majonez wasabi

  • Majonez i wasabi wymieszaj.

Olej koperkowy

  • Olej rozgrzej do 70°C i dobrze zmiksuj z pozostałymi składnikami.
  • Przetrzyj przez sito.

Żel jabłkowy

  • 250 ml soku jabłkowego i agar doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj przez 2 min. Przełóż na blachę i odstaw do lodówki na co najmniej 1 godz.
  • Miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.

Jabłka marynowane

  • Oliwę koperkową i Esnecję cytrusową wymieszaj. Połącz z obranymi jabłkami.

Puder z obierek jabłek

  • Pozostałe obierki przełóż do G/N i wstaw na 30 min do pieca nagrzanego do 150°C.
  • Pozostaw do ostygnięcia. Zmiksuj na proszek i udekoruj talerz niewielką ilością.

Wskazówki

  • Do tego dania nada się każda biała ryba, którą można spożyć na surowo, np. popularny i łatwo dostępny dorsz.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE