https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/12_1725872422.jpg

Polędwica z łososia/ terrina z łososia/ chrupiący brokuł/ puree z salsefii/ bisque krewetkowy

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/12_1725872422.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Polędwica z łososia

  • 90 g soli wymieszaj z cukrem, Delikatem, zestami z limonki i cytryny, tworząc suchą solankę.
  • Łososia oczyść. Następnie wytnij polędwicę i obtocz w suchej solance.
  • Pozostaw na 30 min. Następnie wypłucz, wysusz i zroluj w folii spożywczej.
  • Gotuj w temp. 52°C, aż w środku osiągnie temp. 38°C.

Terrina z łososia

  • Ścinki z łososia zmiksuj z obranymi i oczyszczonymi krewetkami, wędzonym łososiem, 60 ml śmietanki i białkiem. Dodaj natkę pietruszki.
  • Uformuj pożądany kształt i gotuj sous-vide w temp. 42°C przez min. 20 min.

Chrupiący brokuł

  • Brokuły ugotuj w posolonej wodzie z dodatkiem masła.

Purée z salsefii

  • Salsefię obierz, pokrój i ugotuj w 100 ml śmietanki z dodatkiem mleka. Zmiksuj z 50 g masła na gładki mus.

Bisque krewetkowy

  • Pancerze krewetek i pokrojone warzywa podsmaż na maśle. Podlej wszystko winem i zredukuj.
  • Następnie podlej wodą do przykrycia warzyw i pancerzy. Dodaj Koncentrat i Esencję. Zredukuj i przecedź.

Wskazówki

  • Jeśli nie masz czasu na przygotowanie solanki do przyprawienia ryby, możesz użyć samego Delikatu do ryb Knorr Professional. dodatkowo bez potrzeby odczekiwania. To gwarancja powtarzalności smaku dla każdego kawałka.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE