https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/8_1725880878.jpg

Makaron nudle/sos grzybowy/ karmelizowana dynia/ trybula

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/8_1725880878.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Makaron nudle

  • Makaron Asian Noodles gotuj w osolonej wodzie ok. 15 min. Odsącz.

Sos grzybowy

  • Cebulę zeszklij z czosnkiem na 50 g masła. Dodaj grzyby i smaż kilka minut. Wlej wino i redukuj do połowy.
  • Następnie wlej śmietankę, Esencję i sok z cytryny. Gotuj na małym ogniu przez kilkanaście minut i dopraw.

Karmelizowana dynia

  • Dynię oczyść z pestek, ale jej nie obieraj. Pokrój w dużą kostkę.
  • Na patelni rozgrzej 40 g masła. Wrzuć dynię i obsmaż. Wsyp cukier brązowy i karmelizuj.

Olej infuzowany pietruszkowy

  • Wszystkie resztki ziół zblanszuj i przełóż do wody z lodem. Odciśnij i pokrój.
  • Następnie przełóż do Thermomixa. Wlej olej i miksuj. Przecedź przez gęste sito.

Podanie

  • Do gorącego sosu dodaj porcję makaronu oraz karmelizowaną dynię.
  • Całość wymieszaj i przełóż na talerz. Polej olejem infuzowanym i posyp serem oraz gałązkami trybuli.

Wskazówki

  • Makaron Asian Noodles Knorr Professional jest niezwykle sprężysty i zachowuje swoją stabilność, co jest szczególnie istotne w daniach bufetowych podawanych w bemarach.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE