https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/tatar_1725883101.jpg

Tatar wołowy/ plastyczne żółtko/ piklowane warzywa/ majonez i chips grzybowy

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/tatar_1725883101.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Tatar wołowy

  • Polędwicę wołową dokładnie posiekaj z dodatkiem oliwy. Dopraw solą i pieprzem.

Plastyczne żółtko

  • Olej wymieszaj z Primerbą i dodaj żółtka.
  • Zapakuj próżniowo i gotuj w temp. 60°C przez 2 godz.

Piklowane warzywa

  • Ocet zagotuj z wodą, 100 g cukru, zielem angielskim i liściem laurowym.
  • Zalej pokrojoną rzodkiewkę i cebulę.

Majonez grzybowy

  • Majonez wymieszaj z Primerbą grzybową.

Chips grzybowy

  • Mąki gryczaną, ziemniaczaną, 12 g cukru, 5 g soli, 45 ml mleka, 30 ml oliwy, 20 g białka, 15 g Primerby grzybowej wymieszaj ze sobą na gładką masę. Następnie wyszprycuj na matę i piecz w temp. 160°C przez 4-5min.

Podanie

  • Przygotowanego tatara podawaj z piklowanymi warzywami, plastycznym żółtkiem, majonezem i chipsem grzybowym. • Dekoruj mikro ziołami.

Wskazówki

  • Dzięki dodaniu Primerby grzybowej Knorr Professional do Majonezu do dekoracji Hellmann’s uzyskałem powtarzalny smak i głęboki aromat grzybów, zaś sam majonez nie rozwarstwił się.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE