https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/10_1725966214.jpg

Sałatka z "wegańskim kebabem"/ młode ziemniaki/ sos awokado

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/10_1725966214.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Młode ziemniaki

  • Ziemniaki pokrój w ćwiartki, a czerwoną cebulę w krążki.
  • Dodaj koperek, olej i Primerbę.
  • Wszystko wymieszaj. 

Sos awokado

  • Majonez wegański, awokado, sok z cytryny, Esencje zblenduj do uzyskania gładkiej konsystencji.

„Wegański kebab”

  • Jak Burgery Supreme rozmróź. Następnie dodaj przyprawy, Primerbę i pietruszkę. Wszystko wymieszaj.
  • Na folię spożywczą wyłóż po ok. 55 g masy i zroluj do formy kebaba. Wstaw do lodówki.
  • Następnie zdejmij folię i w środek masy wbij drewniany patyczek.
  • Smaż z każdej strony do zarumienienia.
  • wstaw na 5 min do pieca nagrzanego do 180°C.

Podanie

  • Sałatę przekrój na pół i grilluj na patelni przez 1 min.
  • Pokrój na większe kawałki i wymieszaj z sałatką ziemniaczaną.
  • Podawaj z sosem awokado i „kebabem”.

Wskazówki

  • „Plastyczna forma Jak Burgera pozwala na nadanie mu dowolnego kształtu - nie tylko kofty czy kebaba, ale też klopsów i wykorzystanie go jako poszarpanego “mięsa” na pizzę czy smash burgera.”

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE