https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/salatka-przemek_1733740418.jpg

Sałatka ziemniaczana/ puder koperkowy

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/salatka-przemek_1733740418.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Sałatka ziemniaczana

  • Ziemniaki pokrój w dużą kostkę, ogórka i por w drobną kostkę, pieczarki w ćwiartki. Dodaj pokrojony koperek (10g), dopraw sokiem z cytryny, Musztardą, solą i pieprzem. Na koniec dodaj Majonez i wymieszaj.
  • Śmietankę zagotuj, odstaw. Wsyp Auszpik, dokładnie wymieszaj, aby uzyskać gładką konsystencję. Połącz z sałatką i energicznie wymieszaj.
  • Podziel na dwie części, rozłóż na folię spożywczą i zwiń w rulon.
  • Wstaw do lodówki na kilka godzin.

Puder koperkowy

  • Panko zmiksuj z oberwanymi gałązkami koperku (20g) i szczyptą soli.

Podanie

  • Usuń folię z sałatki, obtocz w pudrze koperkowym i pokrój w plasterki grubości 1-2 cm.
  • Udekoruj rzodkiewkami pokrojonymi w plasterki, śmietaną i sałatami.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE