https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/poledwica-w-ciescie-przemek_1733741430.jpg

Wellington z polędwiczki wieprzowej/ szalotka/ sos demi-glace z pomarańczą

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/poledwica-w-ciescie-przemek_1733741430.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Wellington

  • Polędwiczki dopraw Delikatem do mięs, zawiń w folię spożywczą, zamknij w wakum i gotuj w cyrkulatorze w temp. 63°C przez 70 min.
  • Ugotowane polędwiczki wystudź, dokładnie osusz.
  • Na foli spożywczej rozłóż szynkę Serano, zblanszowane liście szpinaku i polędwiczkę.
  • Zwiń tak by szynka była na zewnątrz.
  • Całość zawiń w ciasto francuskie, piecz przez 12 min w temp. 210°C.

Szalotki w sosie demi-glace z pomarańczą

  • Na 30 g masła połączonego z olejem podsmaż szalotki przekrojone na pół.
  • Sos Demi – Glace połącz z wodą i dodaj do podsmażonych szalotek.
  • Dodaj otartą skórkę z pomarańczy oraz wyciśnięty sok.
  • Całość redukuj do konsystencji sosu.

Warzywa

  • Brukselkę ugotuj i podsmaż na 50 g masła z boczkiem.
  • Groszek cukrowy zblanszuj, zielony groszek ugotuj z Rosołem z kury, odcedź i zmiksuj na puree.

Podanie

  • Polędwiczkę Wellington podawaj z szalotkami w sosie demi-glace z pomarańczą i warzywami.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE