https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/pampuchy-mirek_1733922003.jpg

Nadziane aromatycznym farszem pampuchy drożdżowe/ sos słodko-pikantny/ złocista granola

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/pampuchy-mirek_1733922003.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Nadzienie

  • Jak Mielone zalej 500 ml gorącej wody, gotuj ok. 20 min, odsącz i częściowo zmiksuj blenderem.
  • Cebulę zeszklij z czosnkiem, dodaj Jak mielone, imbir, Sos Pang Gang, cukinię i Esencję. Zasmażaj przez kilka minut.
  • Następnie wsyp mąkę i krótko zasmażaj. Zestaw z palnika.
  • Dodaj kolendrę i dopraw, odstaw do wystygnięcia. Uformuj 20 kulek.

Ciasto

  • Przygotuj rozczyn z drożdży, części: mąki i mleka oraz odrobiny cukru, odstaw do garowania.
  • Pozostałe składniki wymieszaj z rozczynem i wyrabiaj przez kilka minut, odstaw do wyrośnięcia.
  • Ciasto podziel na 20 części, uformuj kulki, rozpłaszcz, ułóż nadzienie i ponownie uformuj kulki.
  • Paruj w piecu przez 5 min.
  • Gdy częściowo wystygną usmaż na fryturze na złoty kolor.

  • Sos słodko-pikantny 
  • Cebulę zeszklij z czosnkiem, wlej wodę, Sos Sunshine Chili, sos sojowy, zagotuj i zagęść skrobią kukurydzianą.
  • Dodaj pozostałe składniki, wymieszaj i dopraw.

Złocista granola

  • Składniki wymieszaj. PODANIE
  • Usmażone pampuchy ułóż na sosie i posyp granolą.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE