https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/sadzone-jajko-kamil_1733991411.jpg

Tost pszsenny/ pieczony rostbef/ boczek/ jajko/ szpinak/ sos a'la Choron

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/sadzone-jajko-kamil_1733991411.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Tost pszenny

  • Chleb tostowy pokrój na 3 cm kromki i tostuj na patelni z dodatkiem 40 g masła na złoty kolor.

Pieczony rostbef

  • Rostbef zamarynuj w 200 ml oleju z dodatkiem Marynaty do wołowiny i Primerby prowansalskiej. Owiń w folię aluminiową i upiecz w temp. 90°C do uzyskania 56°C w środku. Po upieczeniu odstaw mięso do odpoczynku i pokrój w plastry.

Szpinak

  • Szpinak delikatnie podsmaż na oliwie, dopraw solą i pieprzem.

Boczek

  • Plastry boczku upiecz w temp. 220°C przez ok. 6 min tak, by nabrały koloru i były chrupkie.

Jajko

  • Usmaż jajka sadzone, tak by żółtko było płynne.

Sos a'la choron

  • Sos Holenderski połącz z Ketchupem i dokładnie wymieszaj.

Podanie

  • Tosty przełóż szpinakiem, boczkiem i jajkiem. Na górę ułóż plastry rostbefu i sos a’la choron.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE