https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/zupa-przemek_1733993138.jpg

Zupa z czerwonej soczewicy

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/zupa-przemek_1733993138.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Zupa z czerwonej soczewicy

  • Soczewicę zalej 0,5 l wody, dodaj sól i gotuj ok. 10 min na małym ogniu.
  • Cebulę zasmaż na oleju, dodaj kiełbasę Chorizo pokrojoną w kostkę i posiekany czosnek. Zalej pozostałą wodą, dodaj Rosół z kury, włoszczyznę, ziemniaki.
  • Gotuj przez 10 min.
  • Połącz z soczewicą, dodaj Tomato Pronto i gotuj przez chwilę. Jeśli będzie taka potrzeba uzupełnij odparowaną ilość wody.
  • Dopraw do smaku solą.
  • Podawaj z pokrojonym szczypiorkiem.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE