https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/zurek-marcin_1733993294.jpg

Żurek/ grzyby shitake/ mleko kokosowe

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/zurek-marcin_1733993294.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Żurek

  • Grzyby shiitake namocz w 2 litrach wody, ugotuj i pokrój w paski.
  • Do wywaru od gotowania grzybów dodaj liście kafiru, Rosół, czosnek, pastę tamaryndowca i przyprawy.
  • Gotuj na małym ogniu przez chwilę, wsyp Żurek, wlej mleko kokosowe, wymieszaj i zagotuj.

Dodatki

  • Z kiełbasy zdejmij osłonkę, dodaj wasabi, wymieszaj, uformuj klopsiki i ugotuj w żurku.
  • Jajka ugotuj na twardo, obierz, zalej 50 ml wody wymieszaną z Sosem Ketjap Manis i odstaw na noc do lodówki.
  • Puree ziemniaczane wsyp do 700 ml wody o temp. 80°C wymieszanej z wasabi.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE