https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/kurczak-ragout-kamil_1733994435.jpg

Faszerowana noga z kurczaka/ sos alla Puttanesca/ gnocchi

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/kurczak-ragout-kamil_1733994435.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Noga z kurczaka

  • Szalotkę obierz i pokrój wraz z pieczarkami na drobną kostkę.
  • Podsmaż na maśle, podlej winem, zredukuj i dopraw Primerbą grzybową.
  • Filet drobiowy oczyść i pokrój w kostkę, zmiksuj na gładki mus z dodatkiem śmietanki i białka. 
  • Dopraw solą i pieprzem, dodaj posiekaną natkę pietruszki i podsmażone grzyby z szalotką.
  • Nogi z kurczaka oczyść, wytrybuj z kości udowej i dopraw Delikatem do drobiu.
  • Nafaszeruj musem drobiowym z pieczarkami, zroluj roladę w folii spożywczej i ugotuj/ upiecz w temp. 90°C tak, by w środku mięso osiągnęło 63°C.
  • Przed podaniem wyciągnij z folii i zapiecz w temp. 230°C na złoty kolor, aby skórka była chrupiąca.

Sos alla Puttanesca

  • Tomato Pronto zagotuj z dodatkiem posiekanego czosnku, pomidorów koktajlowych, oliwek i kaparów. Dopraw Primerba bazyliową.

Gnocchi

  • Gnocchi ugotuj w 3 litrach wody z dodatkiem 15 g soli, odcedź i wymieszaj z sosem alla puttanesca.

Podanie

  • Nogi z kurczaka pokrój w plastry, ułóż na gnocchi z sosem alla puttanesca.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE