https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/kurczak-tartaletka-marcin_1733994968.jpg

Kurczak/ sos z sera pleśniowego/ tarta z gruszką i orzechami

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/kurczak-tartaletka-marcin_1733994968.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Kurczak

  • Filet z kurczaka przypraw Marynatą do drobiu, 10 g tymianku i plastrami cytryny.
  • Odstaw na kilka godzin do lodówki.
  • Kurczaka przełóż do worków wakum z dodatkiem masła i gotuj w cyrkulatorze w temp. 63°C przez 80 min.
  • Przed podaniem obsmaż na patelni.

Sos

  • Cebulę podsmaż na oleju, wlej wino, odparuj, dodaj wodę i Sos pieczeniowy, wymieszaj i gotuj przez kilka minut.
  • Na koniec dodaj 100 g pokruszonego sera Lazur.

Tarta z gruszką

  • Do korpusów włóż pokrojoną gruszkę, posiekane orzechy i 100 g pokruszonego sera.
  • Zalej śmietanką wymieszaną z jajami i pieprzem, tymiankiem i Rosołem.
  • Piecz w temp. 150°C przez 15 min.

Dodatki

  • Rzepę obierz i pokrój na krajalnicy.
  • Plastry ułóż w worku wakum, zalej octem i miodem. Skompresuj.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE