https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/schab-z-koscia-marcin_1733995464.jpg

Schab wieprzowy/ miodowa glazura/ sałatka z buraków i marchwi/ fioletowy batat

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/schab-z-koscia-marcin_1733995464.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Miodowa glazura

  • Wymieszaj Słodki sos sojowy - Ketjap Manis, czosnek, miód, musztardę, 20 ml oliwy z oliwek .

Schab wieprzowy

  • Schab z kością przypraw Delikatem, obsmaż na oleju, przełóż na blachę G/N i polej glazurą.
  • Piecz przez 8-10 min w temp. 180°C.

Sałatka z buraków i marchwi

  • Marchew pokrój w cienkie paski, buraki pokrój na krajalnicy w plasterki.
  • Warzywa wymieszaj razem z wiśniami, miechunką, pistacjami, dopraw Sosem ogrodowym, sokiem z pomarańczy, cytryny i 30 ml oliwy.

Sos

  • Szalotkę podsmaż na 50 g masła, wlej wino, zredukuj, dodaj śmietankę i Sos Pieprzowy.
  • Całość zagotuj.

Dodatki

  • Bataty obierz, pokrój w grube plastry, dodaj sól, olej i wymieszaj.
  • Przełóż na blachę G/N, posyp sezamem i piecz w 180°C ok. 20 min.
  • Marchewki mini obierz, zblanszuj i obsmaż na maśle, dopraw solą i cukrem.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE