https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/golonka-marcin_1733996360.jpg

Ossobuco cielęce/ gremolata/ szafranowe ziemniaki

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/golonka-marcin_1733996360.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Ossobuco

  • Gicz cielęcą przypraw Delikatem do mięs, obtocz w mące, obsmaż i przełóż na blachę G/N.
  • Warzywa pokrojone w kostkę cebulę, marchew, seler, seler naciowy, pietruszkę, obsmaż na oleju, dodaj do mięsa.
  • Wino zredukuj, wlej 300 ml wody, Sos Demi-Glace, wymieszaj, zalej mięso, dodaj tymianek i Pomidory w kostce.
  • Piecz pod przykryciem przez ok. 2,5-3 godz. w temp. 150°C.

Gremolata

  • Posiekane zioła, czosnek, chili i orzechy wymieszaj z Sosem sałatkowym, oliwą i otartą skórką z cytryny. 

Ziemniaki

  • Puree ziemniaczane wsyp do 1,3 litra wody o temp. 80°C z dodatkiem Pasty szafranowej, wymieszaj i odstaw.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE