https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/asian-noodle-kamil_1733996586.jpg

Makaron asian noodles/ karmelizowany boczek/ groszek cukrowy/ fasola edamame/ grzyby shiitake/ cebula dymka

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/asian-noodle-kamil_1733996586.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Wykonanie 

  • Makaron Asian Noodles ugotuj w posolonej wodzie.
  • Przygotuj solankę z przyprawami i zapekluj boczek na 48 godz.
  • Po zapeklowaniu wyciągnij, przepłucz i osusz boczek. Skonfituj w oleju w temp. 130°C przez 2,5 godz.
  • Skonfitowany boczek pokrój w grubą kostkę, podsmaż na suchej patelni i skarmelizuj, podlewając Sosem Teriyaki.

Dodatki

  • Grzyby shiitake posiekaj, podsmaż wraz z groszkiem cukrowym i fasolą edamame na oleju sezamowym, dodaj posiekaną paprykę chili, podlej Sosem Teriyaki i delikatnie zredukuj.

Podanie

  • Makaron wymieszaj z boczkiem i warzywami w sosie. Posyp posiekaną cebulą dymką i prażonym sezamem.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE